De fokkers van Label Rouge bevinden zich al 65 jaar op een punt in de keten waar respect voor traditionele methoden essentieel is voor het produceren van pluimvee en eieren van topkwaliteit, met respect voor dierenwelzijn en het milieu.
VOORTDURENDE AANDACHT
WEIDEBEHEER
Deze grasvelden, die beplant moeten zijn met bomen, geven het pluimvee het hele jaar door, elke dag, toegang tot de buitenlucht, zodat ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten en zichzelf kunnen beschermen tegen het weer en roofdieren.
NAUWLETTENDE ZORG VOOR DIEREN
Dit begint met een gezond, uitgebalanceerd plantaardig dieet, aangepast aan winterharde rassen en langzame groei van het pluimvee. De fokkers lopen meerdere keren per dag langs het pluimvee om te controleren of ze in goede gezondheid verkeren.
VERZAMELEN VAN DE EIEREN
Bij de eierproductie worden de eieren minstens twee keer per dag opgehaald door de fokker, wat een optimale versheid garandeert.
INZET VOOR DUURZAME LANDBOUW
De meeste Label Rouge pluimveefokkers verbouwen het graan dat ze hun dieren voeren. Als hoeders van traditionele vaardigheden in harmonie met hun omgeving spelen ze een actieve rol in het beschermen van de biodiversiteit en de diversiteit van het landschap.
TRANSMISSIE EN TOEKOMST
De inzet van Label Rouge producenten. Het gaat om het doorgeven van een landbouwethiek en productiemethoden die, hoewel ze traditioneel zijn, steeds meer de voorkeur krijgen van jongere generaties, zodat deze unieke knowhow een lang leven beschoren is.
BEHOUD VAN WINTERHARDE RASSEN
De fokkers van Label Rouge helpen bij het in stand houden van winterharde rassen (stammen), die zijn gekozen vanwege hun langzame groei en hun aanpassing aan het buiten kweken. Door deze winterhardheid zijn ze beter bestand tegen ziekten, waardoor het gebruik van medicijnen, vooral antibiotica, wordt beperkt. Het gebruik van fytotherapie, essentiële oliën, homeopathie en andere alternatieve producten wordt verkozen.
HET LABEL ROUGE: EEN KETEN DIE ZICH COLLECTIEF INZET VOOR KWALITEIT
STRENGE PRODUCTIEREGELS
Alle spelers in de sector hebben hetzelfde doel: superieure kwaliteit leveren aan de consument. Ze passen allen strenge productieregels toe die zijn vastgelegd in de door de overheid goedgekeurde Label Rouge-specificaties.
TRANSPARANTIE EN VEILIGHEID VOOR CONSUMENTEN
Ze worden allemaal onderworpen aan interne controles door het Organisme de Défense et de Gestion (ODG) en aan onaangekondigde audits door een onafhankelijke, erkende certificeringsinstantie, waardoor transparantie en veiligheid voor consumenten wordt gegarandeerd.