GEVULDE KIP LABEL ROUGE

INGREDIËNTEN

1 Label Rouge Hoevekip
350 g Label Rouge hoeve kippengehakt
1 kg vastkokende aardappelen
8 stronken witloof
75 ml room
20 g truffeltapenade
20 g boter
150 g kalfsjus
300 ml kippenbouillon
3 takjes tijm
40 g ongezouten boter
50 g cassonade suiker
Olijfolie, zonnebloemolie, peper en zout

Recept

Gevulde kip :
• Plaats het kippengehakt samen met de room, truffel, peper en zout in een keukenrobot en meng alles tot een homogene massa.
• Vul de kip met de gehaktmassa.
• Smelt de boter samen met olijfolie en bestrijk de kip met het mengsel. Kruid met peper en zout.
• Bak de kip 45 minuten per kg.
• Haal de kip uit de oven en laat 30 minuten rusten onder zilverpapier.

Pommes fondantes :
• Snij de aardappel in plakken van 1,5 cm dik en steek de aardappelen uit met een steekring van 2,5 cm diameter.
• Meng de kippenbouillon, het kalfsvocht en de tijmblaadjes. Breng alles aan de kook. Braiseer de aardappelrondjes in de jus. Als de aardappel nog niet gaar is wanneer de jus is ingekookt, kan je een beetje water toevoegen en verder laten koken.
• De fond moet als een mooi laagje ronde de aardappel blijven zitten.

Gekarameliseerd witloof :
• Verwarm de oven op 180 graden.
• Snijd de stronken witloof doormidden.
• Verhit een anti-kleefpan op een hoog vuur, voeg de zonnebloemolie toe en bak de witloof op de snijzijde tot ze mooi goudbruin kleuren.
• Verwijder de witloof uit de pan, leg ze met de snijzijde naar boven op een bakplaat en verdeel er de boter en suiker over. Kruid af met peper en zout en bak gedurende 10 minuten in de oven.

 

TIP VAN DE CHEF
Kies bij uw gevulde kip een witloofsalade met uw favoriete dressing! De witloof die dient om te karamelliseren, gebruik je dan voor de salade.